Въртящи копчета

Закрепване на ветроупорни завеси

Монтажът с елипсовиден обков и въртящи копчета е подходящ както за дърво, така и за метал и стени.

Върху ветроупорната завеса се поставя метална елипсовидна шайба. Големият и диаметър е 40мм.

Върху основата, където поставяте завесата, монтирате пластмасовите въртящи копчета. Те се поставят точно на местата, където при спускане на завесата попадат металните елипси. Всяко пластмасово копче има два отвора в основата за монтаж с видии, нитове или болтове. Горната част на пластмасовата „врътка“ се върти спрямо основата. При спускане на завесата пластмасовото копче влиза в отвора на елипсата. При завъртане на 90 градуса на копчето, завесата се фиксира. Съответнo при ново завъртане на 90 градуса, завесата се откопчава.

Завесите могат да се навиват нагоре и да се фиксират в навито състояние, когато не ги използвате.

Разполагаме с пластмасови въртящи копчета с кафяв, бежов, бял, сив, черен цвят. Обикновено цвета на пластмасовите въртящи копчета е като цвета на канта на завесите. Ако желаете друг цвят, моля отбележете в допълнителното описание на завесата. Ако нямаме копчета с цвят като канта Ви, поставяме бели.

Въртящите копчета може и да са метални /поцинковани/. Те са по-здрави, но изглеждат 'по-груби' от пластмасовите. Ако държите на метални копчета, моля отбележете в допълнителнити описание на завесата.

Центърът на елипсовидния обков не може да е на по-малко от 3см. от края на завесата.
Необходимите Ви въртящи копчета са включени в цената на завесата и ние ще Ви ги изпратим. Елементите с които ще закрепите самите въртящи копчета /видии, самонарезки, дюбели/ не са включени. Това е така, защото конкретните елементи зависят от вида на конструкцията /дърво, метал, стена/ върху която ще монтирате и нейните особености /например дебелина, наличие на изолация и др./ и не знаем какво точно Ви е необходимо. Тези елементи обаче можете да намерите лесно във всеки магазин за строителни материали.

Вижте още информация за ветроупорни завеси

Натиснете някой от следните линкове:

Обадете ни се!