Често задавани въпроси

Натиснете въпроса, който Ви интересува

 • Каква е цената на ветроупорните завеси?
  • Цената на ветроупорна завеса се определя от нейния размер, дебелина на използвания материал и аксесоари.

   Тя не е фиксирана на квадратен метър - колкото е по-голяма завесата, толкова цената и за кв.м. пада. Съответно, при по-малки завеси цената на кв.м. е по-висока. Това е така, защото в по-малка площ има повече аксесоари, а труда по обкантване е почти същия като на голяма завеса.

   Можете да получите абсолютно точна цена на необходимата и завеса, като въведете размерите и характеристиките й в нашия Бърз Калкулатор.

   В случай, че искате да зададете повече параметри на завесата /наклони, различни обкови и др./, използвайте нашият Дизайнер на ветроупорни завеси.

 • Реална ли е цената която получавам?
  • Цената, която виждате е напълно реална. Можете да направите директно поръчка на тази цена, като добавите завесата в количката си.

 • За какъв срок се изпълнява поръчката?
  • Срокът за изпълнение на поръчката зависи от периода в който поръчвате. Обикновено в началото на годината /Февруари/ изпълняваме поръчките за една седмица.

   В края на годината обаче /Ноември-Декемви/ срокът може да достигне два месеца. Това е така, тъй като за кратък период от време се събират изключително голям брой поръчки, които изискват време за своето изпълнение.

   Да, доста е дълъг, но това е продиктувано от неритмичното постъпване на поръчки. Правим всичко възможно за максимално бързо изпълнение на поръчките. Имаме и сравнително голям производствен капацитет /около 30-40 завеси на ден/, но има моменти в които се натрупват стотици поръчки.

   Важно! Ако срокът за изработка е твърде дълъг за Вас, можете да поръчате от нашите Стандартни Ветроупорни завеси. Те се поддържат в наличност на склад и можем да Ви ги изпратим веднага.

   Благодарим на всички, които изчакват. Опитваме се да компенсираме срока с най-добрата цена, която предлагаме и качествено изпълнение.

   Предпочитаме да сме коректни с Вас, като ви уведомим за по-дългия срок и влезем в него, отколкото да Ви подведем с кратък срок, който да не изпълним.

   Задължително, щом приемем Вашата поръчка и преди да я потвърдим, ще Ви уведомим по телефон или и-мейл, за какъв срок ще я изпълним.

 • Мога ли да доплатя за по-бърза изработка?
  • Не. Това не е коректно. А ако някой друг доплати повече, трябва ли да Ви пререди. Така настъпва хаос.

   Изпълняваме поръчките в реда на постъпването им и Ви благодарим за търпението.

 • Идвате ли да измерите завесите?
  • Не. Вие сами измервате и давате размерите на необходимите Ви завеси. Взимането на размер е лесно.

   Повече информация за измерването, можете да видите на тази страница.

   Ако не можете сами, за някои населени места можем да Ви насочим към човек, който ще измери и ще Ви монтира завесите. Обадете ни се. Имайте в предвид, че ще трябва да му платите отделно, като той ще определи цената в зависимост от сложност, височина и др.

   Ние не измерваме, защото разхождането на хора за такава сравнително лесна дейност не е оправдано, а и често сте доста далеч от нас. Това излишно би повишило цената на завесите.

 • Монтирате ли завесите?
  • Не. Изпращаме Ви завесите с куриер. Вие си ги монтирате сами. Монтажа не е сложен.

   Повече информация за монтажа, можете да видите на тази страница.

   Ако не можете сами, можете да си ангажирате местен майстор /например дърводелец/. За някои населени места можем да Ви насочим към такъв човек. Обадете ни се. Имайте в предвид, че ще трябва да му платите отделно, като той ще определи цената в зависимост от сложност, височина и др.

   Ние не монтираме, защото сме специализирани в самата изработка на завесите. А и много често може би ще сте далеч от нас и транспортните разходи ще са по-високи от стойността на завесите.

 • Включени ли са аксесоарите в цената на завесата?
  • В цената на завесата са включени избраните от Вас крепежни елементи.

   Не е включена тежестта, която да поставите в джоба за тежест. Там можете да поставите тръба, метален профил, винкел или друго. Тежестта е скрита в джоба и не се вижда.

   Не изпращаме тежест, защото това не оправдава транспортните разходи, а наистина можете да използвате нещо с което разполагате.

   В цената са включени и каишки с катарами, с чиято помощ фиксирате завесата в навито състояние.

   Ако завесата Ви има врата с ципове, то в цената са включени циповете и допълнителни катарами с които да фиксирате вратата в навито състояние.

Вижте още информация за ветроупорни завеси

Натиснете някой от следните линкове:

Обадете ни се!